5.14.2007

Bucurestenii isi pot face buletin nou vineri si sambata

Serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor din municipiul Bucuresti isi vor extinde in zilele de vineri 18.05.2007 si sambata 19.05.2007, intre orele 08.00-20.00 programul de lucru, pentru cei care solicita un nou act de identitate. Aceste lucru vine in sprijinul aducerii la referendum a cat mai multor votanti.

“Vrei sa iti exprimi votul la referendum? Verifica daca actul tau de identitate este in termenul de valabilitate, iar daca a expirat solicita un nou act de identitate la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor in a carui raza teritoriala domiciliezi !”, se arata intr-un comunicat transmis de Primaria Capitalei.

Pentru asigurarea conditiilor necesare exercitarii dreptului de vot de catre toti cetatenii si pentru rezolvarea solicitarilor acestora privind eliberarea actelor de identitate, programul de lucru al serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor din municipiul Bucuresti a fost extins in zilele de vineri 18.05.2007 si sambata 19.05.2007, intre orele 08.00-20.00.

Cartea de identitate se intocmeste si se elibereaza pe baza cererii scrise a persoanei si a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, starii civile, cetateniei romane si a domiciliului.


O noua carte de identitate - 7 lei

Costul producerii si eliberarii cartii de identitate este de 7 lei si se achita la ghiseele birourilor de evidenta a persoanelor din sectoarele 1, 3 si 6, unitatile C.E.C. in sectoarele 4 si 5 sau la oficiile postale, in sectorul 2.

Pentru eliberarea unui nou act de identitate ca urmare a expirarii termenului de valabilitate, cetatenii vor prezenta si un timbru fiscal in valoare de 1 leu, respectiv de 4 lei in cazul pierderii, furtului, deteriorarii sau distrugerii actului de identitate.

Atunci cand nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civila, dovezi cu privire la domiciliu, etc.), se va elibera carte de identitate provizorie, caz in care se vor depune si 3 fotografii ¾ cm si taxa de 1 leu, achitata in acelasi mod ca si in cazul cartilor de identitate.

Sursa: HotNews.

Niciun comentariu: